Endelig litt lønn for slite

november 4, 2008 at 6:12 pm Legg igjen en kommentar

Utenriksoppgjøret i havn langt på overtid
Etter forhandlinger natten gjennom og helt fram til kl. 12.00 i formiddag kom utenriksoppgjøret NOR omsider i havn. Det ble gitt et generelt tillegg på 6,75 % til alle (blant annet offshore servicefartøy og bøyelasteskip) unntatt ferger i Nord- og Østersjøfart og fartøy på 4. avtalen, som fikk 5,75 %. Tilleggene gjelder fra og med 1.november 2008.

 

Det ble også framforhandlet et fastlønnssystem for offshore servicefartøy med utgangspunkt i nye basis fastlønnstabeller utregnet fra stillingenes gjennomsnittlig månedslønn og variable tillegg innrapportert fra seks forkjellige offshore servicerederier.
– Fastlønnsprosjektet kan ved første øyekast virke komplisert så forbundet vil sende utfyllende informasjon om fastlønnssystemet i neste uke, sier seniorrådgiver Bernhard Lie-Nielsen.
Protokollen vil bli lagt ut på nettet som vedlegg til denne forklaringen.
 
Farledsbevis
Farledsbevis skal nå inngå i vurderingen når skipsfører skal få sin individuelle lønn fastsatt. Godtgjørelse for å inneha farledsbevis har vært en høyt prioriterert sak for NSOF gjennom flere tariffoppgjør.
– Vi har store forventninger til de lokale tilpasningsforhandlingene i forbindelse med innføringen av fastlønn, sier forhandlingsleder, kaptein Hans Sande i en kort kommentar til sjooff.no.
 
Seilingsperioder
Partene ble enige om endring av ordlyden i punkt om tjenestetid – ferie/fritid. Der heter det nå: ”Det kan mellom besetningen eller den enkelte og rederiet avtales kortere tjenestetid pr. år enn 6 måneder. Siste del av setningen ”med proporsjonal endring i lønn” er nå strøket.
 
I tillegg ble det under oppgjøret oppnådd enighet om en del tekniske endringer blant annet når det gjelder velferdspermisjon som ble økt fra 10 til 14 dager, og nedsettelse av utvalg som skal se på pensjon, flerbruksfartøy på norsk sokkel, rekruttering og forsikringsforhold. 
 
 
Forhandlingene startet onsdag formiddag. Etter en pause natt til torsdag forhandlet partene kontinuerlig i nesten 28 timer før enighet ble oppnådd.

Entry filed under: Daily Job.

AH drar ut. Snart ferdig på Caurus

Legg igjen en kommentar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


november 2008
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Sider

Nyeste kommentarer

Blog Stats

  • 2 541 hits

Topp innlegg